Bauhaus - Broken Wings

Jag tog fram en gammal hårddisk och hittade bilderna jag tog på inspelningen av filmen Bauhaus-Broken Wings i Hollywood. Det var en otroligt rolig tid i mitt liv, och ett projekt som jag verkligen brann för. Förutom stillbildsfotografering var jag även ansvarig för kostym och konst i filmen.

Bilden till vänster är en orginalbild från Bauhausskolan i Weimar, Tyskland. Eleverna hade bildat en teatergrupp med de mest galna kostymer. Jag skapade tre av dessa med hjälp av papier mache, tyg, frigolit mm. Det är jag som bär bollhuvudet.Söta Mirjam Novak spelade Ellen i filmen.En av inspelningsdagarna hade vi över 40 statister på inspelningsplatsen. Jag försåg dem alla med kläder från 30-talet. Vi samarbetade med ett kostymhus som hyr ut kläder till film.Fillmen utspelade sig i 30-talets Tyskland precis innan kriget bröt ut. Detta är regissören Philipp Eierund tillsammans med två av skådespelarna.


Vi filmade i en studio där även Sawfilmerna är inspelade, Seabisquit, LA Confidential, The Prestige mm.mm.Detta är en av skulpturerna jag skapade av frigolit, en fotboll, gips, stenfärg, papper.Till vänster: huvudrollsinnehavare John Bobek. Till höger: hela gänget.


Jag är oerhört stolt över min insats i denna film. Det var en otrolig upplevelse och även om det var längesedan nu, så tänker jag på gänget ibland. Många var i början av sin filmkarriär och är nu med i kända TV-serier, filmer mm. Jag hoppas innerligt att jag kommer att kunna vara del av en film igen. Det är väldigt inspirerande! Bilderna ovan är bara ett axplock av vad som togs under inspelningen. Jag kommer säkert att visa mer framöver. Hör av dig om du vill se filmen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0